Banken

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Banken

Wil je dagelijks goed geïnformeerd worden over wat de banken en andere financiële dienstverleners doen? Dan kan je heel goed de headlines volgen op deze pagina. Hier lees je het nieuws uit alle media.

In Nederland bestaan er een hoop verschillende grote en kleinere banken. De grotere banken zijn de Rabobank, ING en de ABN-AMRO. Daarnaast zijn er ook nog veel kleinere banken. Aangezien er heel veel banken zijn in ons land is het voor veel mensen vaak lastig om de juiste bank uit te kiezen. Iedere financiële dienstverlener heeft namelijk zijn voor- en nadelen.

De diensten van de banken zijn heel divers. Zo houden ze zich bezig met het verzorgen van het betalingsverkeer voor hun klanten, het plaatsen van emissies van obligaties en aandelen voor ondernemingen en overheden, het handelen in effecten, het handelen in vreemde valuta, het vermogensbeheer voor derden, het afhandelen van financiële transacties op de beurs en het bewaren van effecten voor derden. Ook brengt een bank vaak adviezen uit.

Er zijn heel veel verschillende banktypes. Zo zijn er onder meer consumentenbanken, private banken, zakenbanken, universele banken, offshore banken, commerciële banken en ondernemersbanken. Sommige banken zijn gespecialiseerd in slechts één categorie, maar er zijn er ook die diensten aanbieden op verschillende terreinen.